مقالات

تحلیل کلی بر افت اخیر قیمت دلار آمریکا


21/10/1399 اقتصاد جهانی

تحلیلی بر قیمت دلار آمریکا

 

کاهش بی سابقه ی قیمت دلار از تاریخ 12 آذر ماه تاکنون منجر به افزایش فروشندگان در این بازار و شکل گیری کف قیمتی جدیدی شده، که با ورود درهم به زیر هفت هزار تومان قیمت دلار وارد کانال 24 هزار تومان شد.

پس از اعلام رسمی پیروزی بایدن و شکل گیری دیدگاه های مثبت مبنی بر احتمال مذاکره ی ایران و آمریکا دلار شاهد افت سنگینی بوده و همچنان این افت قیمت ادامه دارد؛ اگرچه برخی معتقدند که معامله گران این بازار و خریداران منتظر ثبات نسبی قیمت دلار در هفته های آتی و ورود به این عرصه هستند؛ که در نهایت منجر به رشد اندک قیمت میشود.

 


اما آینده ی دلار چه میشود؟

 

با توجه به دیدگاه فعالان اقتصادی، کف قیمت دلار در همین هفته مشخص میشود که ورود بازیگران ارزی را در پی خواهد داشت.البته این گروه معتقدند این کاهش قیمت موقت است و با ورود خریداران قیمت دلار مجدد سیر صعودی خود را درپیش خواهد گرفت. 

در مقابل گروه اول، تحلیلگرانی قرار دارند که بر این باورند سیر دوم نزول دلار آغاز شده و این موج را پایان ماجرا ندانسته و در پی آن موج سومی را هم پیش بینی میکنند که با شروع گمانه زنی ها و بهبود شرایط ایران و آمریکا شروع خواهد شد.

 


خط حمایتی دلار کجاست و چه تلاشی برای نگهداری آن می شود؟

 

گروهی از معامله گران اعتقادشان بر این است که با پیروزی قطعی بایدن در انتخابات، و برد دموکرات ها در مجلس سنا هیچ خللی در قیمت خرید و فروش دلار ایجاد نخواهد شد چرا که قبل از قطعیت، این اخبار تاثیر خود را بر این بازار گذاشته اند، اما دو اتفاق غیر قابل انکار بر وضعیت ارز مؤثر خواهد بود: اول اخبار مربوط به شکل گیری مذاکرات میان ایران و آمریکا،  دوم تعیین و تکلیف در رابطه با FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام.

این گروه میگویند دلار واکنش و نزول آنچنانی نخواهد داشت و نتیجه نهایی این هفته مشخص میشود.

این در حالی است که اخبار مبنی بر دستیابی ایران به منابع ارزی بلوکه شده خود در عراق و کره به سادگی میتواند مسیر افت سنگین قیمت دلار را هموار کند ولی همچنان جمعی از فعالان این حوزه باور به باقی ماندن قیمت دلار در کانال 22 تا 24 هزار تومان دارند.

 


حرفه ای ها در این موقعیت چه میکنند؟

 

در این میان چیزی که شفاف است ترجیح معامله گران بر خرید محتاطانه تا زمان تعیین وضعیت تحریم ها است، البته نوسانات شدیدی که در این هفته  متوجه این بازار خواهد شد انکار ناپذیر بوده  و شرایط عرضه و تقاضای واقعی، تعیین کننده ی قیمت خواهند بود؛ درنتیجه تنها برندگان، خریداران و فروشندگانی هستند که با حد ضرر و سود مشخص و صحیح به بازار ارز وارد و خارج می‌شوند.

 

بیشتر بخوانید:

دنیای اقتصاد