تحریم زغال سنگ استرالیا چه عواقبی در پیش دارد؟
به صورت کلی در استرالیا دو نوع زغالسنگ استخراج میشود؛ زغالسنگ حرارتی، که برای تولید برق مورد استفاده قرار میگیرد و زغالسنگ متالوژیکال که برای تولید استیل استفاده میشود. استرالیا با سهم 20 درصدی از کل صادرات زغالسنگ حرارتی جهان، دومین صادرکننده زغالسنگ حرارتی میباشد؛ همچنین با سهم 55 درصدی از کل صادرات زغالسنگ متالوژیکال، بزرگترین صادرکننده جهان در این صنعت محسوب میشود.
به گزارش بلومبرگ در ماه نوامبر، بیش از 60 شناور حامل زغالسنگ استرالیایی به مدت یکماه و یا حتی بیشتر در آبهای چین در صف انتظار برای تخلیه بار ایستادهاند و در نهایت این اجازه به آنها داده نشد. دولت فدرال هیچگونه آماری از کشتیهای که در حال حاضر برای تخلیه بار خود در صف انتظار هستند نمیدهد؛ ولی به نظر میرسد با توقف خارج شدن کشتیها از استرالیا به مقصد چین، از افزایش تعداد آنها در آبهای چین جلوگیری شده است.
در ماه جاری، قرار است بیش از 100 ناو حامل زغال سنگ از نیوکاسل به مقصد ژاپن، کره و تایوان حرکت کنند تا شاید بتوان خلاء بوجود آمده بدلیل تحریمهای چین را پر کرد. ژاپن، کرهجنوبی، تایوان و ویتنام از مشتریان ثابت و مهم زغالسنگ استرالیا میباشند. این در حالی است که به گفته تحلیلگران، با در نظر گرفتن اقدامات این دولتها برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای، انتظار میرود که در بلندمدت شاهد کاهش قیمت و حجم صادرات زغالسنگ حرارتی استرالیا باشیم. در حال حاضر قیمت زغالسنگ حرارتی به کمترین سطح 14 سال گذشته رسیده است.
شرکت Peabody از برنامههای خود برای کاهش 50 درصدی نیروی کار در معدن Wambo و به دنبال آن کاهش تولیدات خود خبر داد. همچنین شرکت Glencore نیز از برنامههای خود برای کاهش 12 درصدی تولید زغالسنگ حرارتی خود خبر داده است. میشود گفت که انتظار عمومی این است که صادرات زغال سنگ استرالیا قرار است در سالهای آینده با کاهش شدیدی روبهرو شود. صنعت زغالسنگ 46000 کار برای استرالیاییها فراهم آورده است؛ و با این تغییرات پیشرو میلیاردها دلار درآمد و هزاران شغل به خطر خواهد افتاد.
بیشتر بخوانید: