واکسینه شدن، یا نشدن!
برای برخی کشورهای ثروتمند که به فرآیند واکسیناسیون نزدیک میشوند، یکی از داغترین صحبتها در حال حاضر در رابطه با واکسینه شدن یا نشدن می باشد. کارشناسان معتقدند که یک-سوم اول ثروتمندترین کشورهای جهان تا پایان 2021 واکسینه خواهند شد و واکسینه شدن مابقی کشورها تا 2024 به طول خواهد انجامید.
محققان دانشگاه Australian National University متوجه شدند که 59% از مردم، قطعا با واکسینه شدن موافق هستند، 28% مطمئن نیستند، 7% احتمالا خود را واکسینه نخواهند کرد و 6% باقیمانده، مطمئنا خود را واکسینه نخواهد کرد. این آمار مشابه آمار اروپا و تا حدودی بالاتر از آمار آمریکا میباشد.
اگرچه ضد-واکسینه شدنها درصد پایینی از جامعه را تشکیل میدهند، ولی در سال اخیر، صدای آنها توسط رسانههای اجتماعی تقویت شده است. طبق آمار، در انگلیس تعداد افرادی که حسابهای کاربری ضد-واکسیناسیون را دنبال میکنند، امسال 19% افزایش داشته است.
این امر باعث شد تا، رسانهها گروههای مردد در رابطه با واکسینه شدن و گروههای ضد-واکسیناسیون را یکی بدانند و جامعه را به دو گروه موافق و مخالف واکسینه شدن تقسیم کنند. این رویکرد در چنین بیماریهایی میتواند بسیار خطرناک باشد و عملا راه را بر روی کسانی که مردد هستند ببندد.
و اما، مواردی که هنوز در رابطه با آنها عدم اطمینان وجود دارد، عبارتند از:
1. با اینکه واکسنها بر روی هزاران نفر تست شدهاند، ولی حجم آزمایش آنقدر بالا نبوده که بتواند عوارض جانبی 1 در 100 هزار نفر را مشخص کند.
2. به دلیل محدودیت زمانی عوارض بلند-مدت واکسنها هنوز مشخص نشده است.
3. در رابطه با اثربخشی واکسنها برای جلوگیری از عدم پخش شدن ویروس در سطح جامعه اطمینانی وجود ندارد. ممکن است واکسنها از بیماری افراد جلوگیری کنند، ولی از انتقال بیماری نتوانند جلوگیری کنند.
بیشتر بخوانید: