بررسی نوسانات نرخ ارز طی روزهای گذشته
برخی بر این عقیده هستند که شکاف 4 هزار تومانی بین نرخ خرید و فروش دلار در هفته گذشته، یکی از تاکتیک های بازارساز برای کنترل بازار ارز بوده است. این دسته از تحلیلگران بر این عقیده هستند که بازارساز قصد داشته که این ذهنیت را به وجود آورد که ارزش دلار بیشتر از 25 هزار و 500 تومان نمی باشد؛ ولی به صورت ناگهانی در اول هفته جاری با از بین بردن این شکاف 4 هزار تومانی قیمت خرید و فروش در صرافی های بانکی، فضای امن تری برای فروش ارز ایجاد کرده و تلاش کرده است که ارزهای زیادی از بازار جمع آوری کند.
با این کار بازارساز می تواند با ارزهایی که از بازار جمع آوری کرده است، با سهولت بیشتری به مدیریت بازار بپردازد.
برخی بر این عقیده بودند که کاهش شکاف بین قیمت خرید و فروش، خود سیگنالی افزایشی به بازار خواهد داد که قیمت ارزها را بالاتر خواهد برد؛ ولی بر خلاف باور این دسته و همچنین بر خلاف مسیر افزایشی 2 روز آخر هفته گذشته، نوسانات محدودتر بوده و در نهایت قیمت دلار به 29 هزار و 500 تومان رسید.
خبرها حاکی از این است که روز یکشنبه که بازار تعطیل بوده است قیمت دلار در معاملات پشت خطی حتی تا محدوده 28 هزار و 300 تومان نیز عقب رفته است، که 800 تومان کمتر از قیمت بسته شده روز شنبه می باشد.
در حالی که معامله گران بیشتر تمایل به فروش ارز داشتند، از اواسط روز یکشنبه فضای بازار تغییر کرد و معامله گران بیشتر به خرید گرایش پیدا کردند. برخی دلیل این تغییر روند را جوسازی پیرامون اظهارات رئیس بانک مرکزی در مورد عدم افزایش نرخ سود بانکها بوده.
اما در ساعات انتهایی روز باز هم سهم فروش ها بالاتر رفته که می تواند نرخ ابتدایی بازار در روز دوشنبه را تحت تاثیر قرار دهد.
همچنین خبرهای منتشر شده در رابطه با افزایش 26 درصدی صادرات نفت ایران به چین، نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، یکی دیگر از خبرهایی می باشد که می تواند بر نوسانات قیمت ارز تاثیرگذار باشد.
بیشتر بخوانید: